Eko štednja

eko
Faktori koji utječu na trošak zamjene stolarije

Razmišljate o zamjeni stolarije, ali niste sigurni koliko bi vas jedan takav projekt mogao koštati u konačnici? Nažalost, ne postoji gotova formula koja bi vas riješila muka, jer cijena ovisi o više različitih faktora. Konačnu cijenu moći ćete dobiti tek kada se posavjetujete s profesionalcem, koji će procijeniti koje su vaše potrebe i što bi za vaš dom bilo najbolje rješenje.

Dok ste još u istraživanjima i razmišljanjima, donosimo vam nekoliko faktora koji utječu na trošak, kako bi imali više informacija i smjernica pri uspoređivanju različitih opcija.

  1. STIL NOVIH PROZORA I VRATA

Ovisno o stilu – boji i obliku prozora, varira i cijena. Možete odabrati više od 40 različitih boja i tekstura prozora i vrata. Niste ograničeni ni oblikom – četvrtasti ili okrugli – vaši prozori i vrata mogu biti oblika kakvog želite, jer za vas izrađujemo prozore i vrata posebnih veličina i oblika, prema vašim željama. Odaberite boju i oblik prozora koji se najbolje uklapa u vaš dom!

  1. MATERIJAL – PVC ILI ALU PROFILI

Novi PVC ili aluminijski prozori? Svaki materijal ima svoje posebnosti i prednosti, ovisno o lokaciji i potrebama kojima je namijenjen. Odaberite materijal koji najbolje odgovara vašim potrebama.

  1. DODATCI I OPCIJE ZA NOVU PVC I ALU STOLARIJU

Ovisno o dodatnim opcijama, varirat će i trošak vašeg projekta. Cijena će varirati ovisno o količini dodataka i opcija koje odaberete za svoje nove prozore – rolete, grilje, komarnike, posebne kvake i slično.

  1. VELIČINA PROJEKTA ZAMJENE STOLARIJE

Cijena naravno ovisi i o tome mijenjate li jedan prozor ili prozore i vrata na cijeloj kući. Isto tako, cijena cijelog projekta se mijenja ovisno o tome zadržavate li postojeću dimenziju prozora, ili ste odlučili povećavati površinu staklenih površina. Trošak raste ovisno o količini utrošenog materijala i vremena.

  1. UGRADNJA NOVIH PROZORA I VRATA

Ako imate potrebne vještine, prozore i vrata možete ugraditi sami te tako smanjiti troškove projekta i u konačnici uštedjeti. Ako pak niste baš stručnjak u tom području, prepustite ugradnju profesionalcima. Zamjena stolarije je dugotrajna, i ne baš malena investicija, koju je bolje prepustiti u ruke ljudima koji to rade svakodnevno.

  1. GARANCIJA NA PROZORE I VRATA

Garancija štiti vaše ulaganje te bi trebala biti standardno uključena u ponudu. U svakom slučaju, informirajte se što sve ponuđena garancija pokriva u slučaju štete.

  1. LOKACIJA

Cijena može varirati i ovisno o lokaciji. Ovisno o tome na kojem katu su prozori koje želite zamijeniti, ali i ovisno o udaljenosti objekta na kojem želite mijenjati stolariju te uvjetima za transport i montažu nove stolarije na istom.

Za više informacija ili detaljniju procjenu troška, javite nam se!